Jouw motorpak op maat!

Info & Veiligheid

MijnMotorPak Crashtest!

Waarom motorpakken van MijnMotorPak.nl?

shutterstock_3497041-150x1501Alle motorpakken worden met de grootste zorg met de hand één voor één gemaakt. Daarom is het mogelijk om bij ons een motorpak op maat te laten maken en volledig naar eigen ontwerp. De pakken worden in het buitenland gemaakt door een fabriek met veel ervaring op het gebied van motorpakken. Deze fabriek maakt tevens de merk-motorpakken die hier in Nederland op de markt zijn. Onze pakken zijn daarom van vergelijkbare kwaliteit. Het verschil is alleen dat wij de motorpakken leveren zonder merk, maar voor een goedkopere prijs.

 

Leer

De motorpakken van MijnMotorPak.nl zijn gemaakt van 1,2 mm dik koeien leer. Dit is de standaard dikte die normaal gesproken wordt gebruikt bij merk-motorpakken. Het is ook mogelijk om een motorpak te bestellen van 1,4 mm dik leer, dit kost echter wel 30 euro extra. Veel dikker moet het motorpak niet worden, omdat het dan moeilijk wordt om in het motorpak te bewegen.

Slijtvast garen

Daarnaast worden de motorpakken aan elkaar gestikt met Kevlar-garen. Dit garen is ijzersterk en slijtvast, waardoor de veiligheid aanzienlijk wordt verhoogd. De kogelvrije vesten worden ook gemaakt met Kevlar, simpelweg omdat dit garen zo ijzersterk is.

De motorpakken worden gestikt met twee naden. Ook is het mogelijk om de motorpakken te stikken met drie naden. Dit zorgt ervoor dat bij een val nog altijd één naad intact is indien de andere het begeeft.

Waarom zijn wij zo goedkoop?

De motorpakken van deze goede kwaliteit en de service die wij bieden ziet u nergens goedkoper. Dit alles kunnen wij u bieden doordat wij geen vestiging hebben met een eigen winkel, waardoor wij weinig vaste kosten maken. Daarnaast worden de motorpakken in het buitenland gemaakt en wij importeren de motorpakken rechtstreeks vanuit de fabriek. Hierdoor hebben wij niet te maken met tussenpersonen. Wanneer er normaal gesproken een motorpak gekocht wordt in de winkel, zullen er minimaal drie tussenpersonen zijn, wat u dan ook goed kunt zien in de verkoopprijs.

Daarbij besparen wij veel geld op het gebied van marketing. Wij hebben het vooral van mond-op-mondreclame en van de sponsoring van veel verschillende coureurs in Europa.

Info

Om een goede keuze te maken bij het aanschaffen van een motorpak op maat en naar eigen ontwerp , is het van belang om te weten wat de voor- en nadelen zijn van een raceoverall of een combipak. Daarnaast is het mogelijk om verschillende onderdelen toe te
shutterstock_64124647voegen aan het pak, zoals een hump, kneesliders etc. Wij proberen u hier meer informatie over te geven, zodat u een betere beslissing zal kunnen maken.

De raceoverall en het combipak

Een raceoverall ziet er sportief uit en wordt niet onderbroken door een rits in het midden. Hierdoor ziet de overall er strak en als een eenheid uit. Bij races is het vaak verplicht om een raceoverall te dragen. Als u veel toert met uw motor is een raceoverall vaak niet slim. Want als u graag even uw jas uit wilt doen, zult u het gehele pak moeten uittrekken. Dit hoeft niet bij een combipak, aangezien de jas daarvan vast geritst zit aan uw broek. Zo kunt u eenvoudig uw jas van uw broek scheiden.

Hump

De hump is vaak te zien in de motorsport. Door de hump toe te voegen aan het motorpak zal het motorpak een sportievere race-uitstraling krijgen. De hump wordt gebruikt om de aerodynamica te vergroten doordat de luchtstroom beter wordt gestuurd.

Kneesliders

Dit zijn kunststof delen, aangebracht net onder de knie, die ook vervangbaar zijn door middel van klittenband. De kneeslider komt in aanraking met het asfalt wanneer er zeer schuin door de bocht wordt gegaan. Dit wordt ook wel een knee-down genoemd. Als de kneesliders versleten zijn is het gemakkelijk deze weer te vervangen.

De kneesliders geven een sportieve race-look aan het motorpak, waardoor het leuk is om deze eraan toe te voegen.


shutterstock_6672508-247x3001Stretch

Wij vinden het belangrijk dat het motorpak comfortabel zit. Vandaar dat wij op veel verschillende plekken gebruik maken van ons speciaal ontwikkelde stretchmateriaal, dat sterk is en toch elastisch.

Het stretchmateriaal wordt standaard aangebracht:

  • Bij de arm, waar op de volledige lengte van de arm een strook stretchmateriaal wordt gebruikt, zodat de bewegingsvrijheid van de arm wordt vergroot;
  • Op de kraag, waardoor de kraag goed aansluit en het ook mogelijk blijft om te bewegen;
  • Bij de taille, zodat de broek goed aansluit. Wij implementeren altijd een strook elastiek aan de bovenkant van de broek;
  • Bij de kont. Omdat er een zittende houding wordt aangehouden op de motor is dit elastiek een vereiste. Er wordt gebruik gemaakt van elastiek dat verwerkt is met leer;
  • Bij het kruis. Vanwege de houding op de motor is het fijn dat hier elastiek zit, zodat het comfort aanzienlijk wordt verhoogd;
  • Bij de knieën, waardoor het buigen met de knieën veel gemakkelijker wordt. Ook op deze plek wordt er gebruik gemaakt van elastiek dat verwerkt is met leer;
  • Bij de kuiten, zodat ook hier het comfort aanzienlijk vergroot.

Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om elastiek toe te voegen of te verwijderen op aanvraag, zodat het pak volledig naar uw eigen wensen geproduceerd kan worden.

Bescherming

Bescherming word standaard toegepast bij de schouders, ellebogen en knieën. Daarnaast is het mogelijk scheenprotectie erbij te nemen, maar dit is vaak niet echt comfortabel, omdat deze protectie bij de laarzen in moet. Ook kunnen wij rug- en heupprotectie aanbrengen. Dit doen wij aan de hand van foamplaten.

Verharde protectie op de buitenkant van het pak

De jas, die hiernaast staat afgebeeld, hebben wij reeds geproduceerd. Het is kosteloos mogelijk om de verharde protectie aan te brengen op de schouder, elleboog of knie. Hierbij zijn er verschillende keuzes mogelijk, enkele hiervan zijn hieronder afgebeeld. Naast deze mogelijkheden hebben wij nog meer opties. Heeft u hier vragen over, neem dan graag even contact met ons op.

De waardering van www.mijnmotorpak.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 42 reviews.